Van burn-out naar veerkracht

 

Op zich is stress een heel natuurlijke reactie van je lichaam op spanning. Dit hoeft niet ongezond te zijn. Kortstondige stress kan positief zijn en motiverend werken. Het helpt je bijvoorbeeld te focussen als je een prestatie wilt neerzetten. Je leeft naar één moment toe en hebt daarna de mogelijkheid om terug te ontspannen. Van vele kleine stressmomentjes kan het lichaam zich vrij gemakkelijk herstellen.

Tegenwoordig wordt ons brein met heel wat uitdagingen geconfronteerd. We proberen eindeloos te combineren, willen overal aanwezig zijn en laten ons constant omringen door zaken die onze aandacht opeisen. Niet alleen op het werk wordt heel veel van ons verwacht, ook thuis hebben we vanalles aan ons hoofd. We worden overspoeld door een tsunami aan informatie die ons bereikt via onze gsm, email,... Dit heeft als gevolg dat we stress ervaren die ongezond is, omdat de spanning te lang aanhoudt en er geen ruimte of tijd meer is voor ontspanning en herstel. Als een overbelasting te lang aanhoudt en je gaat te ver over je grenzen, kan stress (overspanning) overgaan in een burn-out.

In onze begeleiding wordt vooral goed naar jou geluisterd. Wat zijn de zaken die jou zoveel moeite kosten en welke taken, mensen, voeding geven jou energie? Afhankelijk van hoe leeg je batterij is, stellen we een aanpak op maat samen. In een eerste fase komt het er voornamelijk op neer om tot rust te komen om zo je hersenen te laten herstellen van de overprikkeling. In fase twee gaan we samen op zoek naar wat jou drijft, waar jij goesting en energie van krijgt en bekijken we hoe je dit stap voor stap kan installeren in je leven. We gaan onder andere ook dieper in op thema's als zelfvertrouwen, veerkracht en gaan aan de slag met jouw kwaliteiten en talenten. Indien dit aan de orde is, wordt op jouw tempo gekeken hoe een (re)integratie op het werk gefaciliteerd kan worden.

Blijf op de hoogte van ons aanbod